50 jaar reilen en zeilen Buurtvereniging Slangenburg

1971-2021

Buurtvereniging Slangenburg bestaat in 2021 maar liefst 50 jaar. Een buurtschap waar het naoberschap en de Achterhoekse gebruiken nog in ere worden gehouden. Waar de mensen behulpzaam en bescheiden zijn, gastvrij en vriendelijk en waar nauw wordt samengewerkt. En waar de mentaliteit heerst van ‘anpakken’ en ‘d’r an’ en een feestje niet wordt geschuwd. Dát is de Slangenburg.

Dat feestje vormt de basis van de oprichting van de buurtvereniging. Toen er al 15 jaar geen volksfeest meer was georganiseerd, namen drie mannen van het eerste uur het initiatief dit weer op te pakken. En met succes…

Vijftig jaar later zijn er door de Buurtvereniging Slangenburg en alle buurtgenoten een heleboel mooie herinneringen gemaakt. Herinneringen die niet mogen worden vergeten en dat is voor het bestuur reden voor een ‘gedrukt’ feestje. Het verhaal neemt je mee naar de geschiedenis van Kasteel Slangenburg, naar het ontstaan van de Buurtvereniging Slangenburg en naar de vele activiteiten die zijn georganiseerd. Het verhaal wordt verteld door en voor Slangenburgers.

Specificaties

Auteur: Herman Lettink
Eindredactie: Mandy Braakhekke
Redactie: Madelon Breukelaar en Bennie Bannink
Vormgever: Geert Scheerder

Projectmanager: Geert Wendt

ISBN: 978-90-823607-8-3
Type: hardcover

Prijs: € 24,95

Aantal pagina’s: 192

Verschijnings­datum: 22 april 2022

Verkrijgbaar bij

Het boek is rechtstreeks te bestellen bij Buurtvereniging Slangenburg.

GoodDave Webdesign Zutphen