Theo Nijland

De man met de lange ladder

Theo Nijland, de man met de lange ladder vertelt het verhaal van het gezin van Theo en Lieske Nijland uit het kleine grensdorp Megchelen in de Achterhoek. Het paar trouwt in de crisisjaren, sticht samen een gezin en wordt vervolgens geconfronteerd met de harde werkelijkheid van de Duitse bezetting. Met het einde van de oorlog in zicht wordt het gezin getroffen door een dramatische gebeurtenis. Dit boek is een ode aan de kracht, strijdbaarheid, doorzettingsvermogen, geloof en de liefde van eenvoudige, hardwerkende mensen als Theo en Lieske, hun kinderen en dorpsgenoten in tijden van crisis, oorlog en wederopbouw.

Sabine Nijland (1967), kleindochter van Theo en Lieske, schreef dit aangrijpende boek vanuit het perspectief van haar vader Bennie. Sabine groeide op in Zeddam, studeerde theologie en was werkzaam als pastor en geestelijk verzorger. Daarnaast was ze trauma-counselor en geestelijk begeleider. Eerder schreef ze Uw weg, mijn weg en Om wie jij bent.

Theo Nijland, de man met de lange ladder is verkrijgbaar in verschillende winkels in de omgeving en tevens op deze website te bestellen.

Specificaties

Auteur: Sabine Nijland

Eindredacteur: Nico Lettinck
Eindredactie streektaal: Marije Stomps
Projectmanager: Geert Wendt

ISBN: 978-90-832579-4-5
Type: hardcover
Prijs: € 24,95
Aantal pagina’s: 152

Verschijnings­datum: april 2024

GoodDave Webdesign Zutphen